Te is a karácsonyi a készülődés megszállottja vagy? Téged is lenyűgöz az amerikai filmek jellegzetes karácsonyi hangulata? Szeretnéd szeletelt tégla felületeid ünnepélyessé tenni? Téged is vonz a kandalló fogalmát körüllengő izgalmas és meghitt hangulat? Neked még nincs kandallót? Mit dekorálj és hogyan? Most elhoztuk neked legújabb cikkünket, melyekből ötleteket meríthetsz karácsonyi dekorációhoz tégla felhasználásával.

 

 

Karácsonyi dekoráció – tégla kandalló – tégla kémény – Mikulás

A karácsonyi dekorációk készítése közben elmerengve, eszünkbe juthat az amerikai filmekben oly népszerű jelenet, amikor a Mikulás a kéményen keresztül érkezve hozza az ajándékokat kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Ugye a hétköznapokban neked sem gyakran jut eszedbe, hogy milyen a kéményed, hiszen a házban tartózkodva miért is gondolnál rá, bentről még csak rálátásod sincs. Pedig ez a ház megkoronázása. Bár felnőtt fejjel már tudjuk, hogy a Mikulás szempontjából lényegtelen a kémény, ha szeretnéd, hogy a tiéd egyedi legyen, kisméretű téglák (és sarokelem) felhasználását ajánljuk, hogy igényesen kialakított tégla kéményed méltán lehessen házad ékköve.

 

 

Karácsonyi dekoráció tégla felhasználásával: neked van kandallód?

Maradjunk a fent említett jelenetnél és képzeljük el, ahogy a Mikulás leereszkedik a kéményen és megérkezik kandallóba. Ha Te is a karácsonyi dekorációk és hangulat megszállottja vagy, nem hiányozhat otthonodból a kandalló! Ha még nincs, most sem késő: hosszú a tél és hidegek az éjszakák, de amiért mi annyira szeretjük ezt a remek fűtőeszközt, mert jelenlétével azonnal meghitt, családi hangulatot áraszt.

A kandalló lehet nyitott vagy zárt égésterű, illetve különböző stílusokat is megkülönböztetünk, mint pl.
– modern
– rusztikus
– klasszikus
– csempés

Ha felkeltette az érdeklődésed, ajánjuk figyelmedben Tégla kandalló című cikkünket, melyben az egész illetve szeletelt tégla felhasználásával készített kandallókról tudhatsz meg többet.

 

 

Stílus a karácsonyi dekorációban, tégla burkolat felhasználásával

A tégla mára több mint építési alapanyag, kiváló dekorációs lehetőségek rejlenek benne, felhasználásával ízléses, egyedi, markáns, pazar, akár magasztos helyiségeket alakíthatunk ki. Talán azért, mert a Mikulás – kandalló – kémény – tégla – ropogó tűz – meghitt hangulat már annyira összeforrt, hogy nem kis kell nagyon megerőltetni magunkat, máris beugrik a varázslatos kép a karácsonyi dekorációról tégla felhasználásával.

Nézzünk egy példát:
Szintén amerikai filmekből ismerős, ám hazánkban is egyre elterjedtebb a házak illetve a kert dekorálása karácsonyi égősorokkal, melyeket kifejezetten erre a célra terveztek.
Bár a havazást az elmúlt években nélkülöznünk kellett, elképesztő látványt nyújt egy szeletelt tégla burkolattal kirakott házikó, vagy akár nagyobb családi ház, mely ünnepi fényben tündököl. Többször említettük már, hogy a tégla természetes anyagából fakadóan minden anyaggal stílusosan kombinálható. Ezt a természetességet kihasználva, könnyen fokozhatjuk a hatást kültéri karácsonyi dekorációval. A fényfüzérek megvilágítása a tégla kellemes megjelenését magasztossá teszi. Ha nincs a kertedben fa, akassz egy fenyőággal készített ajtódíszt a bejárati ajtóra, melyben visszaköszön a természet és teljessé teheted a kívülről kialakított képet, így vendégeidben már érkezéskor kellemes, karácsonyi hangulatot kelthetsz!

 

 

Karácsonyi dekoráció, tégla felhasználásával a nappaliban

A nappali, a családi-társasági ünneplések fő színtere. A tégla nappali és a kandalló kialakításáról már írtunk,így most a hangsúlyt itt is a karácsonyi dekorálásra helyezzük.

Ha neked már van kandallód, könnyebb a dolgod hiszen ez már önmagában is elég meghitt és ünnepélyes. Ha karácsony imádó is vagy, akkor a karácsonyi dekoráció kötelező részei a kandallóra akasztott zoknik! Ha igazán profi akarsz lenni, olyat választasz, amibe apróbb ajándékokat, esetleg édességeket is tehetsz, hogy gyermekeidnek ne kelljen Karácsonyig várni a szaloncukorra!

 

Karácsonyi dekoráció a tégla kandallón

A kandalló peremén igazán ízlésesen mutat a zöld díszítés. Műfenyő füzérbe tűzdelj kisebb-nagyobb karácsonyi díszeket, masnikat. Legyen egyszínű, vagy akár vegyes, a piros – arany – ezüst színek használatával garantáltan ünnepi hangulatot varázsolsz az egész szobába!
Szintén közkedvelt karácsonyi dekoráció 1-1 szál hosszú, piros gyertya, arany színű gyertyatartóval a kandalló két szélén.

 

Téglát karácsonyra?

Érdekesség (és biztatás) képpen meséljük el nektek a következő, megtörtént esetet:
December 19-én nálunk vásárolt vevőtől kérdeztük meg, hogy vajon mégis hova viszi ilyenkor a téglát? Játszi könnyedséggel felelte, hogy ő beteszi a fa alá!
Ezért se keseredj el, ha nincs még kandallód, de nagyon szeretnél, a két ünnep közötti üres járatban még elkészülhet! Főleg, ha Te is téglát kérsz Karácsonyra! (:

Addig is mit tudsz tenni? Használd azokat a felületeket, ahol már van szeletelt tégla burkolat és tedd ünnepivé egyszerű karácsonyi dekorációval. Az égősor beltéren is jól mutat, a fényár helyett élvezd a hangulatos megvilágítást!
Fényfüzér helyett/mellett szerezz be egy nagyobb átmérőjű, csupa fenyőből készült (nem baj, ha mű) koszorút, és akaszd fel tégla faladra. Két oldalára – a koszorú alatt vagy felett – vezess végig egy ugyanilyen, vagy hasonló fenyőből készült füzért. Ezt helyettesítheted akár girlanddal is!

 

 

Karácsonyi tégla

Egész tégla felhasználásával egészen különleges és egyedi ajándékot, dekorációt is készíthetsz és nem csak felnőttek, gyermekeknek egyaránt!
Megfelelő festék használatával és egy kis kézügyességgel ráfestheted egy téglára gyermeked kedvenc mesehősét, a karácsonyi téglát pedig a falra erősítve polcként használhatja, ahova ajándékait is gyűjtheti!

Persze a felnőtteknek is van egy tippünk: egyedi tégla faragással készíttesd el szeretted ajándékát! A saját monogrammal vésett tégla igazán különleges ajándék, ami kiemelt díszítő elemként fog helyet kapni beépítésekor! Régen a címeres tégla a földesurak kiváltsága volt, egy ilyen megtisztelő ajándékkal biztosan megkoronázod szeretted Karácsonyát!

1 válasz

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] webshopban, ha pedig szívesen olvasnál még tégla kandallóról és Karácsonyról, olvasd el a Karácsonyi dekoráció tégla felhasználásával […]

A hozzászólások nincsenek engedélyezve.