Bár nem kell szakembernek lennünk, hogy rájöjjünk mire is szolgál a sarokelem, engedjük szabadjára képzeletünk, hiszen ennek a szükségszerű elemnek a használatával könnyedén vonzóbbá tehetjük otthonunkat! Mi a Brick Vintage-nél küldetésünknek tekintjük, hogy stílust vigyünk megszokott környezetbe tégla alapanyagú termékeinkkel. Ebben a cikkben a sarokelemet mutatjuk be, ahogy mi látjuk.
Mi az a sarokelem? Milyen anyagból készül, milyen színben kapható és hol használják? Külső vagy belső sarokelem? Mellékes vagy szükséges? Az általános információk mellett felhasználási tippeket is adunk, amikre nem is gondoltál!

 

Mi az a sarokelem és hol használjuk?

A sarokelem egy pozitív élképzésnél használatos burkolóanyag – ezt a geometriában konkáv élképzésnek mondják. Ez azt jelenti, hogy kifelé álló éleknél használják.
A tévhittel ellentétben belső sarokelem nincs, sőt tulajdoképpen felesleges is. Ennek pedig egy borzasztóan egyszerű és logikus oka van.
A sarokelemnek csakis kifelé pozitív élnél van értelme, ahol is a burkolatot ragasztjuk fel, mivel a kirakott felület szélén szemmel látható, hogy milyen vastag a felhasznált téglaszelet. Ha ezt a túloldalon is szeletből rakjuk ki, akkor egyértelműen láthatóvá válik, hogy a felület valóban tégla szeletből van kirakva, nem pedig egész téglából.
Befelé pozitív élnél ezek a szeletek nem láthatóak! Ez hasznos lehet beltéren szoba falán, kültéren kéménynél, kerítésoszlopnál és a ház éleinél is.

A szemfényvesztés a sarokelem gyártásában rejlik

A sarokelem egy pipa alakú, “L” alakú termék. A gyártási folyamat során egy hatalmas vágógéppel, egy egy méter átmérőjű koronggal vágjuk le az “L” alakot a téglából. Ebből az “L” alakból adódóan a sarokelemnek van egy hosszabb és egy rövidebb szára. Ezt a formát használhatjuk fel arra, hogy az egész téglából kirakott felület illúzióját keltsük, mivel a sarokelemet pozitív élre felragasztva, nem láthatóak a szeletek!

 

Sarokelem kiszerelés – megtakarítás

Termékünk nem méteráras, darab árban vásárolható meg. Nézz körül webshopunkban és fedezd fel más izgalmas termékünket is!
Mi tagadás, a sarokelem nem az olcsó termékek kategóriájába tartozik, ámde a következőket számításba véve már sokkal könnyebben nyúlunk a zsebünkbe:
Ne úgy gondolkodjunk, hogy egy darab X forint, 1 méterbe pedig ha ennyi darab kell, akkor annak mennyi forint métere… Azt tartsuk szem előtt, hogy egy rutinos, szakértő burkoló azzal kezdi munkáját, hogy felméri a pozitív éleket. Pozitív élképzést számolva folyóméterbe, melynek igen magas ára lehet. Nem is csoda, hiszen ebben a szakaszban lelassul a munkafolyamat, mivel a burkolatokat méretre kell szabni. Ezzel ellentétben a sarokelemnél méretre szabás nélkül, folytatólagosan dolgozhat, gyorsabban halad, így kapásból nem kerül felszámolásra a folyóméter. Mindemellett a megvásárolt sarokelemek által kiváltott burkolat ára is lejön a megvásárolandó burkolat mennyiségéből. Kevesebb burkolat pedig – és talán nem árulunk el nagy titkot – kevesebbe is kerül!
Tehát: spórolj a burkolattal, spórolj a burkolóval és durván a fele, vagy a fele alá fog kijönni az a felár, amiért az egész tégla hatását megfizeted!

A sarokelem színvilága

ha belegondolunk, hogy egész téglából állítjuk elő, remélhetőleg nem okoz nagy fejtörést, milyen színekben érhető el sarokelemünk. A megszokott vöröses és sárgás árnyalatok mellett szintén megtalálható a loft – azaz a szürkés-barnás színvilág is!
Bár a tégla burkolat felhasználásával kialakított felület önmagában is magával ragadó, azok számára akik igazán fenséges hatást szeretnének kelteni, ajánljuk prémium kategóriás termékeinket is, melyek malter mentesítettek és más struktúrával rendelkeznek.

Sarokelem méretek

Sarokelemeink elérhetőek elérhetőek a kisméretű és nagyméretű tégla szabvány méreteinek megfelelően, kiegészítve a tagolt téglákból készített sarokelemekkel.

 

Tagolt téglából készült sarokelem

A tagolt téglák nem egész szeletek, ám ezekből a téglákból előállított sarokelemek kiválóak kávák, kémények, kerítés oszlopok burkolására. Ezeknek a kisebb felületeknek nemcsak hogy könnyebb a burkolása a tagolt téglából készült sarokelem felhasználásával, de ez a tört sarokelem még tagoltabbá, vonzóbbá teszik a burkolt felületet. Így kelthetjük azt a benyomást, mintha fél téglából lenne a sarok!

Sarokelem felhasználása

A sarokelemet bátran használhatjuk minden pozitív élképzésnél (kifelé álló saroknál):
– oszlopok
– ajtók
– kávák
– ablakkáva
Ha továbbmegyünk a minőségi felhasználásban, tagadhatatlanul az a célunk, hogy otthonunk minél inkább úgy nézzen ki, mintha egész téglából lenne. Tehát ne azt lássuk, hogy tégla burkolat, hanem rátekintve az a benyomásunk legyen, hogy egész téglát használtak a falazáshoz.
Ebben további segítségedre lehet az ablak szemöldök kialakítása téglából és a párkány elemek használata!

 

Védés és díszítés sarokelemmel

A sarkok mindig ki vannak téve annak, hogy nekimegy az ember, visz a kezében valamit, leüti a vakolatot, sérül a felület. Ennek megelőzésére különböző anyagokból, pl. fából, műanyagból készítenek élvédőt. És itt jön képbe ismét a téglaburkolat. Mivel a tégla, anyagából fakadóan természetes anyag, még ha nincs is tégla sehol a házunkban, de egy sarkot kirakunk, nemcsak, hogy természetesen illeszkedik a környezetben, naturális megjelenésével feldobja azt.
Próbáld ki akár ablak körül díszítésképp, vagy tedd elragadóvá olvasó kuckód, nappalid, étkeződ kellemes, de csupasz megjelenését!