Fürdőszoba? Téglából? Gondoltál már rá? Ha még nem, akkor itt az idő! Ebben a cikkben bemutatjuk a tégla csempe felhasználásának előnyét a fürdőszobában, és további hasznos információkat tudhatsz meg. Eloszlatjuk kétségeid és megválaszolunk pár fontos kérdést. Ha csak ötletre, inspirációra van szükséged, akkor is jó helyen vagy!

 

 

Lehetőség a tégla fürdőszobában

 

Ha első hallomásra talán furcsán hangzik számodra a tégla fürdőszoba, valószínűleg csak nem láttál még ilyet. A tégla fürdőszoba különlegessége talán annak köszönhető, hogy más helyiségekkel ellentétben itt valóban ritkábban használják a tégla burkolatot – pedig a lehetőségek tárháza ez esetben is végtelen. Padlótól a mennyezetig bárhova lehet rakni. Parányi merészség egy csipet inspirációval karöltve és a felújítás után megszokott helyiséged közönségessége máris fenséges látványban tündököl!

 

A tégla fürdőszoba előnyei

A tégla csempe használata fürdőszobában az aljzaton nem csak közkedvelt felhasználási forma, de mi is bátorítunk erre mindenkit. Köszönhetően a tégla felület csúszásmentességének, elkerülhetőek a vizesblokkokban előforduló elesések. Gyerekesek számára kifejezetten előnyös lehet, persze a felnőttekkel is bármikor előfordulhat, hogy akár egy fáradtság okozta rossz mozdulat során elvesztik az egyensúlyukat, egy csúszósabb felületen pedig azonnal kész is baj!
Ha már most kedvet kaptál, mindenképpen olvass tovább, mert az aljzatra használatos tippeknek egy külön bekezdéssel kedveskedünk.

 

Nevetségesen hangozhat a kérdés, de elő szokott fordulni:
“Oké, de nem kopik el a tégla a fürdőszobában?”
A válasz, nem!! Kopásálló!! Az anyagában színezett tégla burkolat nem kopik el az idő múlásával, sem víz hatására. A víz ellen természetesen itt is védekezni kell, erről még később írunk.

 

Napjainkban nagy divatját élik a természetes hatású építőipari anyagok. Így további előnyként itt is megemlítjük, hogy a tégla burkolatok, természetes megjelenésének köszönhetően kiválóan kombinálható más anyagokkal, mint például a vas, a fém, üveg, vagy a kő.

 

 

Tégla csempe a fürdőszobában

 

A tégla csempe mennyiségének felhasználása a fürdőszobában változó. Van, aki az egész fürdőszobát tégla burkolattal borítja, mások csak bizonyos részeken alkalmazzák, pl. falon vagy zuhanyfülkében, esetleg a zuhanyfülke mögötti részen.

 

Az impregnálás fontossága a tégla fürdőszobában

A tégla csempe zuhanyfülkében történő felhasználásakor nagyobb hangsúlyt kell fektetni az impregnálásra. Csakúgy, mint kültéri felhasználás esetén a nagyobb mennyiségű víz visszafordíthatatlan károkat okozhat. Ettől nem kell megijedni, hiszen napjainkban már kiváló minőségű impregnálók kaphatóak erre a célra. Cégünk narancsolaj és fenyőgyanta kivonatot tartalmazó bio impregnáló olaja a tégla kapillárisaiba hatolva fejti hatását, teljes védelmet biztosítva ezzel! Általános impregnálási szabály, hogy inkább kétszer impregnáljunk, ez esetben javasoljuk a legalább háromszori impregnálást a teljes vízállóság érdekében.

 

Szintén megoldás az impregnálás egy másik felvetésre, mi szerint a tégla szeletek szélén megül a por és nehéz takarítani. Az eltömített kapillárisok nem poroznak, így ha megfogadod tanácsunkat és impregnálóval kezeled a tégla felületet, emiatt sem kell, hogy fájjon a fejed!

 

Zuhany és padlózat tégla csempéből fürdőszobában

 

Már említettük, hogy közkedvelt és rendkívül előnyös felhasználási felület a padlózat. Van, aki a zuhanyzót körülvevő falfelület helyett/mellett, a zuhany alsó részében használ tégla csempét – pont a csúszásgátlás miatt.
Az aljzatra – legyen szó a fürdőszoba padlóról, a zuhanyt körülvevő kilépő részről vagy a magáról a zuhany alsó részéről – a rusztikus tégla burkolat helyett sima tégla burkolat felhasználásra tanácsos.
Ideális választás lehet a belső szelet, vagy a nagy alakú lapra vágott tégla járólap.Ez utóbbiból többféle méretet is le lehet rakni, szabadon variálható. Pl. a fürdőszoba aljzat nagyméretű, 20×30 cm-as nagy méret, a zuhanyzón belül pedig használható vékonyabb szelet, akár parketta, vagy csiga mintával bolondítva. A vékonyabb szeletek felhasználásával pedig máris szintkülönbséget érhetünk el a fürdőszoba padlózat és a zuhanyzó alja között.
Széles a tárház, ismét csak a képzelet szab határt, ízlés szerint még színezheted is!
Olvasd el a belső szeletről írt cikkünket, hogy megismerd ezt a terméket!

 

 

Tégla csempe a fürdőszobában régen

 

Régen, a várakban, meg a kastélyokban, igen, a kádakat téglából csinálták – kívül, belül! Fel tudsz idézni egy régebbi időkben játszódó filmet? Amikor is a legmagasabb rangú hölgyek kiszolgáló személyzet segítségével fürdőztek? Lehet, hogy az irigylésre méltó jelenet elterelte figyelmed, pedig bizony a kád téglából volt kirakva, csakúgy, mint a mosdó!

 

 

Ötletek tégla fürdőszobához

 

Jöhetnek az ötletek?
– Fából készült mosdótál, vagy fából készült, szekrények, törölközőtartó – akár natúr színű, akár a sötétebb fa árnyalatról beszélünk – bámulatos             összhatás érhető el az eredeti színében pompázó tégla burkolat kombinációjával!
– Ha Te a trendi helyett fancy-ben utazol, javasoljuk a fehérre festett tégla burkolatok felhasználását fehér fürdőszoba bútorokkal az elbűvölő                 látványért!
– Fehér sarokkád és az azt körülvevő két fal loft – nagyméretű szélső szelettel kirakva. A gyertya természetesen elmaradhatatlan!
– Nagyméretű vörös szélső szelet minden falon, fehér berendezéssel fürdőszobában klasszikusnak számít!
– A padló szintjébe süllyesztett kád (esetleg dobogón kialakítva) mediterrán/őszi tégla szeletekkel és egy pohár pezsgővel…
– A fehérre festett tégla burkolatot már említettük, most képzeld el egy kívülről fém borítású káddal! Vagy inkább kovácsoltvas lábakon állóval?
– Barnás tégla szeletek, üde, világos zöld színű fürdőszoba bútorok tárolóként használatos dézsával a bohém stílust kedvelőit is kielégíti a tégla               fürdőszobában. Díszítésként szerezz be pár növényt is!
3D hasáb szeletelt tégla az üvegpolc mögött.
– Játssz a tégla burkolat mintájával, a zuhanykabin mögötti falon! Használj nagyobb szeleteket és szúrj be egy pár sort kisebb méretből. A falba készíthetsz egy bemélyedést, ahol a szükséges               holmikat tárolhatod. A zuhanykabin színtiszta üveg, természetesen!
– Apró, fekete-fehér mintás csempe vagy tégla csempe a fürdőszobában? Nem kell döntened! Használd mindkettőt. Kapjon mindkét anyag 1-1 falat, egyet pedig ossz meg! A padlót ez esetben             viszont tanácsos ugyanazon anyag egyikével burkolni!

 

Férfias, vagy nőies? Pazar, exkluzív, esztétikus, ízléses, vagy mesébe illő? Bármilyen szó is jellemzi az elképzeléseid, a tégla burkolat felhasználásával kialakított fürdőszoba minden stílusban káprázatos!
Reméljük kedvet kaptál! Ha tetszett a cikk, oszd meg, hogy más inspirálódhasson!