Trendi, menő és fancy. Ha olyan burkolatot szeretnél otthonodba, ami ezek közül valamelyik szóval jellemezhető, ezt a cikket neked írtuk. Láttál már 3D hatású tégla burkolatot?
A 3D hasáb szeletelt, bontott tégla burkolat egy rendkívül különleges termék, melynek rendhagyó megjelenése előállításában rejlik. A termék egyedi készítése során változatos 3D struktúra jön létre, amitől igazi tégla különlegességnek számít, mely odavonzza a tekintetet.
A továbbiakban bemutatjuk a terméket és felhasználási tippeket is adunk. Merülj el ebben a ritka, de annál fantasztikusabb termék adta lehetőségekben!

 

3D hasáb szeletelt tégla burkolat alapja

A 3D hasáb szeletelt tégla burkolat létrejöttét egy régebbi építészeti stílus ihlette: 10-12 évvel ezelőtt még kőből kezdték el előállítani ezt a terméket. Három oldalt vágták le a követ, a hátulján, illetve a két oldalán, az elejét pedig hagyták, hogy természetes szabálytalanságával megkoronázza az összhatást. A hosszát szintén változatlanul hagyták, aminek következményeképp változó hosszúságú terméket kaptak, megegyező méretekkel a termék alját és tetejét illetően. Ezekkel a feltételekkel különböző vastagságú alapanyagokat tudtak előállítani, amit előszeretettel használtak burkoló anyagként.

 

A 3D hasáb szeletelt tégla burkolatról általánosságban

A három oldalt vágott kő különlegességének alapjából kiindulva, cégünk újítóként kezdett bele a 3D hasáb szeletelt tégla burkolat előállításába, mely elérhető vöröses és sárgás színvilágban is. Bár megjelenése már önmagában is egyedülálló és figyelemfelkeltő, a burkolat fehérre festésével méltóképpen kielégíti a napjainkban oly nagy népszerűségnek örvendő fancy szót is.
– oszlopok
– konyhák
– kültér
– beltér
Felhasználási területek a teljesség igénye nélkül! Ha egy igazán egyedi termékkel szeretnéd feldobni környezeted hangulatát ezzel biztosan nem lősz mellé!
Egyedi megjelenéséhez számos előny is társul, amit most megosztunk veled. Olvass tovább!

 

 

3D hasáb szeletelt tégla burkolat előnyei

Már említettük, hogy a termék különböző vastagságokban is elérhető. A szeleteket egyesével kell felhelyezni – és ez valóban nem kis munka, de a végeredmény magáért beszél – ezért a vékonyabb szeletek kifejezetten praktikusak konyhába a munkalap és a szekrények közötti rész kitöltésére. Mivel ez nem egy jelentős terület, még jól is jöhet az extra látvány! A tégla konyha cikkünkben inspirálódhatsz további lehetőségekről a konyhában.
Most azonban maradjunk a 3D szeletelt tégla burkolat felhasználásánál. A fent leírtakat szem előtt tartva – a szeletek egyesével történő felhelyezése miatt – pl. kerítés burkolásakor a vastagabb szeleteket ajánljuk.

 

Nem kell fuga a 3D hasáb szeletelt tégla burkolathoz?

Mielőtt elvennénk a kedved a vékony szeletek egyesével történő felhelyezésétől, ezt hallgasd meg! A 3D szeletelt tégla burkolat felhasználásakor megspórolhatod a fugázás erőfeszítéseit és anyagköltségét! Lehet, hogy drágábban és lassabban haladsz a felrakással, azonban, mivel a szeletek egymásra vannak rakva, kihagyhatod ezt a máshol kötelező lépést! Így, miután ráhúztad a ragasztót a falra, nincs más dolgod, mint a szeleteket felhelyezni.

 

Díszítés a 3D hasáb szeletelt tégla burkolat felhasználásával

Valóban, a termék vékonysága miatt több időt vesz igénybe a felhelyezés, cserébe viszont nagyon könnyű rakni. A lényeg, hogy egy sorban egyfajta méret legyen (említettük, hogy különböző vastagságokban is elérhető a termék), de valójában a méretek kompatibilitása miatt ez sem egy kőbe vésett szabály. Sőt! Inkább úgy mondanánk, hogy annyit tarts csak szem előtt, hogy legyen kötés! Hosszabb és rövidebb elemek egyidejű felhasználása esetén egymást kössék a 3D hasáb szeletelt téglák.
Ha szeretnél egy kis izgalmat vinni ebbe az egyébként sem unalmas tégla burkolatba, játssz a sorok vastagságával.
Kirakhatsz pár sort egy bizonyos vastagsággal, amit egy másik vastagsággal megtörsz egy vagy több sor erejéig, majd visszatérsz a kiinduló sorvastagsághoz.
Kihasználva a méretarányos vastagságban rejlő lehetőséget, egyedi mintákat is kialakíthatsz.
Vegyünk példának egy 1,5 cm vastagságú sort, amibe beleteszel egy 4,5 cm-es szeletet, így a 1,5 cm-es 3 sort egy vastagabb elem fűzi össze. Itt szintén csak a képzelet szab határt, a példát csak szemléltetésképpen hoztuk be, variáld a 1,5 cm-es, 3 cm-es és 4,5 cm-es elemeket kedved szerint!

 

A 3D hasáb szeletelt tégla termék előállítása nem könnyű, mondhatni kevés helyen szerezheted be. Használd ki ezt az előnyt, ha szeretnél kitörni a megszokott tégla burkolatok felhasználásából, mert ebben az esetben a választás tökéletes! Ha még nem tetted, nézd meg webshopunkban és engedd szabadjára a képzeleted!